Steelers ei pystynyt haastamaan Roostersia Vaahteraliigan kärkikamppailussa

Vaahteraliigan kärkikamppailu Kuopio Steelers-Helsinki Roosters pelattiin eilen Kuopion Väinölänniemellä. Sporttiuutiset oli seuraamassa ottelua paikan päällä ja raportoi sen nyt lukijoilleen. 

Kotijoukkue Steelers nousi Vaahteraliigaan tälle kaudelle ja on hoitanut debyyttikauttaan erinomaisesti. Vastustaja Roosters on puolestaan lajin dynastia Suomessa. Roosters on voittanut mestaruuden kuudella edelliskaudella eikä yksikään joukkue ole pystynyt haastamaan sitä tällä kaudella.

Vaikka joukkueet ovat Vaahteraliigassa sijoilla 1. ja 2., oli Helsingin kukkolauma ottelun ylivoimainen ennakkosuosikki. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Helsingissä päättyi Roostersin 55-26 murskavoittoon. 

Helteinen ottelu sai Roostersin kannalta räjähtävän lähdön, kun Brandon Connetten syöttö löysi Alexander WasilJeffin ja tuloksena oli touchdown sekä onnistunut lisäpiste. Täten tilanteeksi vierailijoiden 0-7 johto. Myös Steelers hyökkäsi ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan pirteästi, mutta ratkaisevilla hetkillä pallo ei tuntunut pysyvän kuopiolaisten käpälissä. 

Helsinkiläiset jatkoivat tykitystään jo seuraavalla hyökkäysvuorollaan, kun Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette kiskaisi pitkän 39 jaardia kantaneen syötön Tommi Pinnan kouriin ja täten tilanteeksi muuttui 0-14.

Myös Steelers pääsi juhlimaan touchdownia ottelun ensimmäisellä neljänneksellä, kun Ville Lindsten puski itsensä maalialueelle. Lisäpisteyritys jäi kuitenkin niukasti matalaksi ja tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen oli vierailijoille 6-14.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin 2 touchdownia, jotka kummatkin tarjoili Helsinki Roosters. Ensimmäisen esitti keskushyökkääjä Henri Jussila ja toisen laitahyökkääjä Tommi Pinta. Kun lisäpisteet uppoavat sisään Kim Saarijärven jalasta 100% tarkkuudella, on tilanne puoliajalla tyrmäävä 6-28. 

Myös ottelun toinen puoliaika alkoi helsinkiläisten kukkoilulla. Roostersin illan viidennen touchdownin iski jo toistamiseen Henri Jussila. Tässä vaiheessa tilanne oli siis Helsingin Kukoille jo 6-35. Myös Steelers sai kolmannella neljänneksellä aikaan onnistumisen, kun Ville Lindsten puski itselleen ja Steelersille illan toisen touchdownin. Tällä kertaa Markus Ojanvälin lisäpisteyritys upposi sisään ja tilanne kaventui 13-35:een. 

Roosters ja Henri Jussila iskivät kuitenkin touchdownin vain sekunteja kuopiolaisten osuman jälkeen. Kolmannen neljänneksen jälkeen vierailijoilla oli turvallinen 13-42 johto ja voitto oli enää sinettiä vailla.

Kuopio Steelers piristyi kuitenkin ottelun viimeisellä kaksitoistaminuuttisella ja se kirjasi sen nimiinsä lukemin 17-14. Roostersilta maalinteossa onnistui kahteen otteeseen Adam Connette. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Seth Peters sekä illan kolmannen iskenyt Ville Lindsten. Steelers iski ottelun loppuun vielä potkumaalin Markus Ojainvälin toimesta ja loppulukemiksi muodostuivat vauhdikkaan viimeisen neljänneksen jälkeen 30-56 Roostersille.

Ottelun yhteenveto: Joukkueiden piste-ero tässä ottelussa oli 26 pistettä ja lopputulos oli melko lailla oikeuden mukainen. Joukkueiden taso-ero ei näkynyt erityisesti puolustuspelissä, mutta hyökkäyspelissä eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Roostersin hyökkäys näytti vaivattomalta ja touchdownit olivat upeasti rakenneltuja. Ottelun tähtipelaaja oli ehdottomasti viisi touchdownia syöttänyt Roostersin pelinrakentaja Brandon Connette. Uskon joukkueiden kohtaavan Vaahteraliigan finaalissa. Jos ottelu tapahtuu; on Roosters ylivoimainen ennakkosuosikki.

Ottelua oli paikan päällä seuraamassa upeat 751 silmäparia.