Kausiennakko Veikkausliiga-sesongista 2023 – Klubi jyrää ylivoimaiseksi mestariksi

Tästä se lähtee käyntiin: Veikkausliiga-kausi 2023! Tulevalla kaudella allekirjoittaneen ääntä voi kuulla Ruudun Veikkausliiga-lähetyksissä ja tästä johtuen into tulevaa kautta varten on korkealla!

Kasasin alle oman veikkaukseni sarjan loppujärjestyksestä ja pienet mielenkiintoiset nostot jokaisesta joukkueesta.

1. HJK

Ylivoimainen mestarisuosikki ja kaikki muu kuin ylivoimainen mestaruus on pettymys. Tavoitteet on asetettu Eurooppaan ja joko Konfferenssi- tai Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen täytyy päästä.

Tervehdin ilolla joukkueen suurta suomalaisuusastetta. Tämä mahdollistaa toki myös pari kovaa ulkomaalaishankintaa europeleissä alla.

2. FC Honka

Viime kauden runko sekä Vesa Vasaran johtama valmennus siivittää espoolaiset sijalle kaksi. Agon Sadikun myynti Rosenborgiin näin lähellä kauden alkua on iso kolaus. Millaisen Sadikun korvaajan Honka ehtii löytää?

Joukkueen peruspaketti on kuitenkin säilynyt viime vuodesta hyvin kasassa ja se riittää mitaleille!

3. KuPS

Isoimmat menetykset viime kaudesta: Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Janis Ikaunieks & Tim Väyrynen ovat kovia takaiskuja. Urho Nissilän paluu Mölymäelle nostaa KuPSin mitalitaistoon, vaikka sopimus onkin toistaiseksi voimaissa ”vain” heinäkuun loppuun. Maalivahtiosastoonsa KuPS voi luottaa. Johannes Kreidl on sarjan paras maalivahti.

Mutta kuka tekee maalit? Jasse Tuominen ei ole puhdas maalintekijä. Ysipaikan hyökkääjäksi hankittu Senegalin Matar Dieye on toistaiseksi vielä katsomaton kortti.

4. AC Oulu

Tulevan kauden kovin yllättäjä. Joukkue oli kasattu valmiiksi jo ennen vuodenvaihdetta ja ACO on harjoitellut joukkueena pisimpään yhdessä. Liigacupissa finaaliin eteneminen oli osoitus joukkueen yllätysvalmiudesta.

Hyökkäyspäässä Rasmus Karjalaiselta ja Ashley Coffeylta on lupa odottaa runsaasti maaleja tulevana kesänä. Uskallan povata tästä parista eniten maaleja tekevää duoa koko kauden otannassa.

Joukkue on kasvattanut upeasti nuoria pelaajia. Miika Koskela myytiin jo ennen kauden alkua Norjaan. Lisäksi mikäli kaikki osuu kohdalleen, Noah Pallas ja Otso Liimatta (joka tulee olemaan yksi sarjan parhaista pelaajista) myytäneen ulkomaille kesken kauden. Tämä on toki yksi uhkakuva ACO:n syksylle.

5. FC Inter

Jarkko Wissin joukkueella on paljon potentiaalia mitalitaisteluun. Joukkue on kasattu päävalmentajan näköiseksi ja Wiss saa varmasti nuorista pelaajista paljon irti.

Petteri Forsell on joukkueen X-factor -pelaaja, joka syöttää tulevalla kaudella paljon maaleja.

6. SJK

Omasta mielestäni kaikkein vaikeimmin arvioitava joukkue. Vuodesta toiseen Seinäjoelle kasataan menestysodotuksia, mutta nyt odotukset ovat hieman pienemmät. Onko nyt siis aika yllätykselle?

Mikäli ulkomaalaishankinnat ovat onnistuneita, voi pelata kovista sijoista.

7. Ilves

Ilves nappaa Pirkanmaan herruuden takaisin itselleen vaikean viime kauden jälkeen.

Petteri Pennanen sekä Tampereelle palannut Lauri Ala-Myllymäki luovat kaukolaukausuhkaa keskikentälle. Myös Felipe Aspegrenin hankinta on hyvä vahvistus Ilveksen puolustukseen. Lisäksi Otso Virtanen on kenties sarjan paras suomalainen maalivahti.

Mutta kuka tekee Ilveksen maalit? Adam Larssonilla on vielä todistettavaa Veikkausliigassa. Viime kesänä Ykkösessä puoli kautta maali per peli tahdilla, mutta Veikkausliigassa osumia tuli kauden toisella puolikkaalla vain kolme.

8. FC Haka

Viime kesänä itsensä eurokentille pelannut Haka kärsii suuresta maalivajeesta (20) Lee Erwinin lähdön myötä.

Uusiseelantilainen Logan Rogerson oli erinomainen pelintekijä Erwinille, mutta osuvatko kemiat yhtä komeasti yhteen Juan Lescanon kanssa?

Puolustuksesta pitkän huiskea toppari Fallou Ndiaye näytti omaan silmään hyvältä vahvistukselta Liigacupissa.

Tasaisessa keskipakassa Haka voi nousta ylempään loppusarjaan, mutta vaatii onnistumisia uudistuneelta hyökkäykseltä.

9. KTP

Nousijajoukkueella on hyvät valmiudet säilyttää sarjapaikkansa Veikkausliigassa myös kaudelle 2024.

Mielenkiintoinen yhteistyö Venetzia FC:n kanssa tuo usean huippupelaajan Kotkaan ja etenkin jenkki Jack De Vriesista on kohistu paljon Kotkan suunnalla.

10. IFK Mariehamn

Seura etsii tällä hetkellä itseään. IFK:lla on sarjan pienin pelaajabudjetti, joka koostuu pitkälti UEFA:n solidaarisuusrahasta sekä TV-sopimuksesta.

Hyökkäys näytti kapealta ennen Tucon sopimusta. Mutta onko Tucosta sellaiseksi sateen-/maalintekijäksi, joka pelastaa IFK:n putoamiselta?

Rosteri on kokonaisuudessaan kapea ja se on yksi iso uhkakuva Grönvittille. Toisaalta, jos tilanne näyttää tukalalta juhannuksena, eiköhän jonkun sukanvarresta löydy rahaa muutaman ulkomaalaisvahvistuksen verran.

IFK:n joukkueesta seurantaan on syytä ottaa HJK-laina Samuel Anini jr.

11. VPS

Viime vuoden nousijajoukkue pelasi erinomaisen kauden ja etenkin syksyn. Se jäi lopulta ainoastaan voiton päähän europaikasta.

Tällä kaudella Vepsun joukkueen suurin kysymysmerkki on maalivahtipeli Oskari Forsmanin siirryttyä Viroon.

Kalle Multanen mätti viime kaudella peräti 15 maalia. Töitä riittää tehtäväksi, jotta konkari voisi päästä edes lähelle tuota maalimäärää. Myös Tete Yengin lainasopimuksen päättyminen kirpaisee kovasti Vepsun hyökkäystä.

Keskikentältä Vepsusta on syytä seurata Prosper Ahiabua.

12. FC Lahti

FC Lahti säilyi liigassa täpärästi karsintojen jälkeen viime syksynä. Sarjapaikan säilyttäminen lienee realistinen tavoite Lahdessa myös tällä kaudella.

FC Lahti vaatii säilyäkseen tehoja hyökkäyspäässä. Irfan Sadik oli viime kaudella kova maalitykki PEPOssa. Mutta onnistuuko liigassa?

Nuori Marius Könkkölä on ollut talvikauden positiivinen yllättäjä. Könkkölä ei istunut viime kesänä ACO:n pelitapaan ja jäi Oulussa pieneen rooliin. Nyt tiedossa on kenties todellinen läpimurtokausi.

Nuoresta joukkueesta kaivataan positiivisia yllättäjiä, jotta FC Lahti säilyy sarjassa!

Loppuun vielä veikkauksia sarjan parhaista!

Vuoden pelaaja: Lucas Lingman
Vuoden tulokas: Topi Keskinen
Maalikuningas: Rasmus Karjalainen

Maalivahti: Johannes Kreidl
Puolustaja: Miro Tenho
Keskikenttäpelaaja: Otso Liimatta
Hyökkääjä: Rasmus Karjalainen
Valmentaja: Toni Koskela