Nuoret Leijonat kaatoi Venäjän ja juhlii MM-pronssia

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat huipentuivat Leijonien osalta mitalijuhliin, kun Suomi kaatoi Venäjän pronssiottelussa lukemin 4-1. Kuten ennakoitiin, ottelusta muodostui tasainen vääntö ja ottelun ratkaisu nähtiinkin vasta kolmannen erän lopussa, kun Suomi pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin kahteen otteeseen.

Ottelu ei pelillisellä tasollaan noussut missään nimessä klassikoiden joukkoon ja kentällä näkyi selvästi, että kyseessä oli nimenomaan pronssiottelu. Ottelun tempo oli isossa kuvassa melko vaisu, eikä pelistä muodostunut myöskään fyysisellä tasolla kovin kiihkeää kamppailua. Osittain ottelun vaisuuteen vaikutti varmasti myös se, että molemmat joukkueet olivat pelanneet edellisenä päivänä kovat välieräottelut ja siksi joukkueet olivat varmasti myös fyysisesti väsyksissä.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan melko tasainen, eikä kumpikaan joukkueista päässyt pidemmäksi aikaa ottelun hallintaan kiinni. Ottelun avausmaalista ja ensimmäisen erän ainokaisesta täysosumasta vastasi Venäjä, kun ottelun kuudennella peliminuutilla Ilja Safonov laukoi Kari Piiroisen eteen torjuman irtokiekon verkon perukoille.

Myös toisessa erässä ottelu jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat maalintekopaikkansa. Leijonat hyödynsi paikkansa ja tasoitusmaali syntyi, kun digitaalit näyttivät aikaa 25:05. Suomen tasoitusmaalista vastasivat kenties Suomen parhaimmat onnistujat tässä turnauksessa: Topi Niemelä sekä Anton Lundell. Niemelä laukoi kiekon viivasta maalille, josta Lundell ohjasi kiekon häkkiin.

Tunnetasoltaan ottelu pysyi viileänä lukuun ottamatta toisen erän loppupuolta, jossa päästiin muutamaan otteeseen hieromaan vastustajan naamoja vihellyksien jälkeen. Ottelun edetessä Suomi pääsi kamppailuun koko ajan paremmin mukaan ja kolmannessa erässä Leijonat otti pelin omaan kontrolliinsa. Suomi siirtyi kolmannen erän alussa ottelussa johtoon, kun Mikko Petman ohjasi maalin edestä lukemiksi 2-1. Leijonat piti pelin omissa käsissään koko kolmannen erän ajan ja kaunisteli loppulukemat tyhjään maaliin Anton Lundellin sekä Juuso Pärssisen maaleilla.

Näin ollen Suomi pääsi juhlimaan hienoa pronssimitalia ja televisiokuvan perusteella kotikatsomoihin välittyi suuri ilo voitetusta mitalista. Leijonat pelasi läpi turnauksen hyvää kiekkoa ja tästä palkinnoksi kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Hieno saavutus oli seuraus tiiviistä joukkuepelaamisesta sekä yhtenäisestä joukkueesta.