KuPSin euro-ottelu kotona päättyi murheellisesti

”Lohkovaihe täältä tulee KuPSi!”

Tähän KuPS-fanien huutoon starttasi Kuopion Palloseuran Eurooppa Liiga-taival kesällä 2018. Karsintojen ensimmäiselle kierrokselle KuPS sai vastaansa Pohjoismaiden suurimman seurajoukkueen FC Kööpenhaminan.

Ensimmäinen osa-ottelu pelattiin Kuopiossa aurinkoisella Savon Sanomat-Areenalla. Odotukset otteluun olivat korkealla, vaikka vastaan asettuikin ennakolta selvästi kovempi joukkue. Edessä oli KuPSin seurahistorian suurimmista illoista.

Ottelu lähti käyntiin hieman odottavissa tunnelmissa ja kuopiolaisyleisö kannusti omiaan hurjana. Ensimmäinen puoliaika oli Kööpenhaminan hienoista hallintaa, mutta KuPS ei ollut suuressa pulassa. Myös pallonhallinta kertoo ottelun ensimmäisen puoliskon tasaisuuden (KuPS 48%, Kööpenhamina 52%). Kööpenhaminan paremmuus ensimmäisellä jaksolla erottui oikeastaan vain maalipaikkojen määrässä, joita tanskalaiset saivat aikaan seitsemän. Maalipaikoissa keltamusta KuPS jäi ensimmäisellä nelivitosella nollaan. Puoliajalle mentiin maalittomassa 0-0 tasalukemassa.

Toisen puoliajan KuPS aloitti ryminällä, kun Ats Purje kampesi itsensä hyvään maalintekopaikkaan, mutta viimeistely viuhui Kööpenhaminan pelaajien kautta päätyrajasta yli. Myös kulmapotku jäi torsoksi ja ottelu palasi ”normaaleihin” uomiinsa. Ottelun edetessä kööpenhaminalaiset alkoivat rakennella koko ajan vaarallisempia tilanteita ja pallonhallintakin pysyi tanskalaisilla. (Toisen puoliajan pallonhallinta Kööpenhaminalle 60%-40%.) Lopulta FC Kööpenhaminan myllytys tuotti tulosta, kun Robert Skov laukoi vierailijat 16 metrin-rajalta 0-1 johtoon. Vaikka KuPS taisteli kovasti ja tahto voittoon oli kova, Kööpenhamina piti ennakkosuosikin asemansa ja nappasi itselleen tärkeän 0-1 vierasvoiton Savon sydämestä Kuopiosta.

Hatunnoston ansaitsevat KuPSin pelaajien lisäksi KuPSin faniryhmä KPO Crew joka piti stadionilla tunnelmaa yllä koko ottelun ajan eikä sortunut typeriin huuteluihin omia tai vieraita kohtaan. Faneilla ja pelaajilla on yhteinen keltamusta sydän ja sen avulla Kuopion Palloseura lähtee kaatamaan FC Kööpenhaminaa viikon kuluttua.

”Kuopio! Kuopio! Kentällä ja katsomossa Kuopio!”

Myös muille suomalaisille seuroille ilta oli synkkä, kun Ilves hävisi Yleisurheilun nuorten MM-kisojen takia Helsingisssä pelatussa ottelussa bulgarilailaiselle Slavia Sofialle lukemin 0-1 ja FC Lahtea nöyryytettiin 0-3 lukemin Lahden kisapuistossa islantilaisen Hafnarfjordurin toimesta.