Jääkiekon ja Liigan täyteinen syksy!

Syksy 2021 on kulunut omalta osaltani erittäin mukavissa merkeissä jääkiekon ja Liigan parissa. Tämän Liiga-kauden alusta lähtien olen nimittäin päässyt valtaamaan uutta kenttää urheilumedian syövereissä; radiossa Savon Aaltojen taajuuksilla. Kolmannes Liigan runkosarjasta on nyt pelattu ja maajoukkuetauolle siirryttäessä, takana on nyt 22 huikeaa lähetystä.

KalPan otteluiden radiolähetykset palasivat Kuopioon muutaman vuoden tauon jälkeen, kun paikallisradio Savon Aallot aloitti yhteistyön KalPan kanssa ja on ollut suuri kunnia olla mukana tässä tarinassa. Pääsin aloittamaan Liiga-kauden startin myötä omat hommani It’s Hockey Time -lähetysten studioisäntänä. Lähetyksemme käynnistyy aina tuntia ennen ottelun alkua juontamani ennakkostudion myötä. Osa lähetyksistä on tehty jäähalleilta ympäri Suomen, mutta suurin osa lähetyksistä tehdään Kuopiosta studiolta käsin.

Ennakkostudiossa käydään läpi illan ottelua yhdessä ottelun selostaja Joonas Puomion kanssa ja lisäksi lähetystä värittävät mielenkiintoiset ennakkohaastattelut. Lisäksi pääsen ääneen analysoimaan ottelua erätauoilla sekä ottelun jälkeen, kun mennyt kamppailu vedetään yhteen ottelun jälkipeleillä. Jälkipeleillä saadaan aina myös yhteys KalPan joukkueeseen, josta haastattelen yhtä KalPan pelaajaa.

Itselleni tärkeintä on ollut päästä kehittämään itseään vaativassa ympäristössä ja kovassa seurassa. Liiga-kiekon parissa työskentelee maamme parhaita oman alansa osaajia ja siksi onkin ollut suuri kunnia päästä tekemään ja oppimaan tämän mahtavan kiekkosarjan pyörteisiin. Jo tässä vaiheessa on annettava iso kiitos jokaiselle tapaamalleni ihmiselle, joka työskentelee Liigan parissa. Vastaanotto Liiga-kiekon pariin on ollut lämmin ja tervetullut.

Myös itsensä haastaminen on ollut tärkeää, sillä tämänkaltaisista studioisännän tehtävistä ei itselläni ole aiempaa kokemusta. Kehitettävää omaan tekemiseen on varmasti vielä paljon ja tietynlaiset rutiinit tulevat varmasti auttamaan ajan kanssa asiaa. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen ja ylpeä jo aikaansaamistani tuotoksista, koska työ on kaikkea muuta kuin helppoa. Takanani ei ole vuosikymmenien kokemusta urheilujournalismista tai suorista lähetyksistä, mutta olen pyrkinyt kompensoimaan tätä nuoruuden innolla ja erityisesti suurella oppimisenhalulla. Uskon, että näiden kahden ominaisuuden avulla pääsee jo pitkälle.

Omaan työkuvaani on kuulunut syksyn aikana myös haastatteluiden tekeminen, joka on ollut erittäin mielenkiintoista, mutta se on samalla myös haastanut itseäni. En ole tehnyt myöskään haastattelijana pitkää toimittajan uraa, joten on ollut todella hyvä asia, että olen pystynyt rutinoimaan omaa tekemistäni myös tuossa roolissa. On ollut myös hienoa huomata ”median edustajana” kuinka hyviä haastateltavia suomalaisesta jääkiekkoyhteisöstä löytyy. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että lajin mielenkiintoisia persoonia tuotaisiin entistä paremmin esiin mediassa ja etenkin seurojen omassa viestinnässä. Tätä asiaa pyrin tietysti oman työni kautta viemään eteenpäin!

Yhteenvetona todettakoon, että alkukausi Liiga-kiekon parissa on ollut fantastista ja mielenkiintoista aikaa työrintamalla! On ollut suuri kunnia päästä pureutumaan syvästi kiinni suomalaisten urheilusarjojen kirkkaimpaan timanttiin eli Liigaan jo tällä iällä ja olen nauttinut jokaisesta hetkestä valtavasti! Onneksi kausi on vasta alussa!