Huuhkajat lähellä EM-kisoja

Suomi-Unkari, 1-0
Suomi-Viro, 1-0
Viro-Suomi, 0-1
Suomi-Kreikka, 2-0

UEFA:n Nations League on ollut yksi parhaimmista asioista mitä suomalaiselle jalkapalloilulle on tapahtunut. Huuhkajat on suoriutunut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kuta kuinkin täydellisesti! Kasassa neljän ottelun jälkeen on 12 pistettä ja 0 päästettyä maalia.

Tällä viikolla Huuhkajat paketoivat Nations Leaguen lohkovaiheen, kun he kohtaavat torstaina Ateenassa Kreikan sekä sunnuntaina Budapestissä Unkarin. Tilanne ennen kahta viimeistä kierrosta on seuraavanlainen:

Kuva: livetulokset.com

Sarjataulukko: livetulokset.com

Suomi johtaa lohkoa ennen Kreikkaa, johon eroa on 6 pistettä. Näin ollen Suomi on erittäin lähellä jatkopaikkaa. Suomelle riittää jopa yhden maalin tappio Kreikasta jatkopaikan varmistamiseen. Mikäli Kreikka voittaa Suomen esimerkiksi kolmella maalilla, tarvitsee Huuhkajat Budapestista vähintään yhden pisteen. 

Kreikalla on hallussaan kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kreikka kaatoi Nations Leaguen ensimmäisessä ottelussaan Viron 0-1, mutta toisessa ottelussaan Unkari kaatoi Kreikan maalein 2-1. Lokakuun otteluissa Kreikka haki 1-0 revanssivoiton unkarista, mutta sitä seurasi 2-0 tappio Suomelle. Kuten edellä mainittua, Kreikka kohtaa torstaina Suomen. Sunnuntaina Kreikka tulee paketoimaan Nations Leaguen lohkovaiheensa ottelulla Viroa vastaan.

Unkari on lohkossa kolmantena ja sen jatkohaaveet on jo menetetty. Unkari voi kuitenkin nousta tai tippua sijan kahden viimeisen pelin aikana. Unkarin ainoana voittona on toisen kierroksen voitto Kreikasta, kun se kaatoi Kreikan 2-1 lukemin. Neljännellä kierroksella tuli 3-3 tasapeli Viroa vastaan. Unkari on kuitenkin kärsinyt kaksi tappiota, jotka tulivat Suomelle (1-0) ja Kreikalle (1-0). Unkari kohtaa torstaina Viron ja sunnuntaina Suomen. 

Viron Nations League on sujunut mollivoittoisesti. Joukkue on hävinnyt neljästä ottelustaan kolme. Jokainen tappio-otteluista on päättynyt 1-0 lukemin. Tappiot tulivat Kreikalle sekä kahdesti Suomelle. Viron ainoat pisteet ovat viimeisimmistä Nations League-ottelustaan Unkaria vastaan joka päättyi maalirikkaaseen 3-3 tasapeliin. Viro kohtaa tällä viikolla vieraissa ensin Unkarin ja sitten Kreikan.

Markku Kanervan Huuhkajat on esittänyt Pohjois-Euroopan viheriöillä huippujalkapalloa. Joukkueen peli-ilme on hyvä ja joukkueesta välittyy iloinen ja virkeä ilmapiiri. Otteluita katsoessa Suomen pelistä huokuu varmuus ja rauhallisuus. Kun Suomea vastaan hyökätään, on ainakin itse allekirjoittaneella huoleton tunne. Suomen puolustus on esittänyt rautaisia otteita ja se varmuus huokuu peräti kotikatsomoihin. Se on melkoinen juttu se!