ENCE pelaa sunnuntai-iltana IEM Chicago-turnauksen finaalissa – Lue lähtökohdat illan otteluun

Kuva: ESL / Helena Kristiansson

ALKULOHKOSTA KAKSI PUHDASTA VOITTOA

ENCE lähti turnaukseen isojen kysymysmerkkien saattelemana, sillä viimeisin turnaus Kölnissä meni täysin penkin alle ja suomalaisviisikko tiputettiin turnauksesta ensimmäisessä mahdollisessa vaiheessa. ENCE:n turnaus Chicagossa pärähti käyntiin torstai-iltana australialaista Renegadesia vastaan, joka on ollut ENCE:lle viimeisen vuoden aikana erittäin tuttu ja vaikea vastustaja. Peliservereillä nähtiin kuitenkin aivan toisenlainen ENCE kuin pari viikkoa sitten Kölnissä. Joukkueen pelifiilis oli silmin nähden hyvä ja aseiden luodit löysivät tiensä hyvällä prosentilla Renegades-pelaajien päihin. Ottelun ensimmäinen kartta Inferno oli ENCE:n selvää hallintaa, eikä Renegades saanut aikaan muuta kuin pelkkiä yksittäisiä kierrosvoittoja. Yksittäisillä onnistumisilla Renegadesista ei ollut vastusta suomalaisille ja ensimmäinen kartta päättyi ENCE:lle 16-7. Toinen kartta oli ENCE:n valitsema Train. Ottelun toinen kartta oli selkeästi tiukempi kuin ensimmäinen. ENCE pelasi Trainin tasaisen varmasti ja hoiti kartan kotiin 16-14 lukemin.

Alkulohkon toisessa ottelussa ENCE kohtasi tanskalaisen Heroicin joka yllätti suomalaisjoukkueen Kölnin turnauksen avauskierroksella. Tällä kertaa suomalaiset näyttivät kuitenkin, että Kölnin kohtaaminen oli vain satunnainen työtapaturma. ENCE vei ensimmäisen Overpass-kartan nimiinsä vakuuttavalla pelillä numeroin 16-12. Heroic-pelissä ENCE onnistui joukkueena erinomaisesti. Tapot jakautuivat tasaisesti kaikille viidelle pelaajalle ja yhteispeli oli erinomaista. Ottelun toinen kartta oli Nuke, jossa ENCE pelasi erinomaisen terroristipuolen voittaen sen 9-6 lukemin. Puolten vaihdon jälkeen Heroic pääsi kuitenkin omalla terroristipuolellaan kirimään ENCE:n johtoa ja toisen kartan lopusta saatiin huikea jännitysnäytelmä. Lopulta suomalaiset veivät ottelun nimiinsä 16-14 lukemin ja suuntasivat puhtaalla pelillä välieriin.

VÄLIERISSÄ VASTAAN MIBR

Välierissä ENCE kohtasi brasilialaisen Made In Brasilin eli MIBR:in. Brasilialaisjoukkue selviytyi välieriin kaatamalla kaikkien yllätykseksi ranskalaisjoukkue G2:n. MIBR:in joukkue lähti turnaukseen sekavista lähtökohdista, kun joukkueen tähtipelaaja David ”coldzera” Marcelo ilmoitti haluavansa pois joukkueesta. Tämän lausunnon jälkeen ”coldzera” siirrettiin joukkueessa vaihtopenkin puolelle ja hänen paikkansa kokoonpanossa otti joukkueen valmentaja Wilton ”zews” Prado.

Brassijoukkue näytti kuitenkin ottelun ensimmäisessä kartassa, että myös sen tämän hetkisestä kokoonpanosta löytyy tulivoimaa. ENCE:n esitys Mirage-kartassa oli järkyttävää katseltavaa. ENCE:n joukkuepeli oli kadoksissa ja sen myötä peli oli hyvin sekavaa. Suurimmat avaimet MIBR:in karttavoittoon olivat kuitenkin pelurit ”FalleN” sekä ”fer”, jotka herkuttelivat ottelun ensimmäisessä kartassa yhteensä 50 tappoa. Mirage-kartta päättyi MIBR:in 9-16 voittoon.

Välierän toisessa kartassa koko ottelun suunta kääntyi täysin suomalaisten suuntaan. ENCE näytti MIBR:ille kaapin paikan Trainin terroristipuolella. ENCE voitti terroristipuoliskon 11-4 lukemin ja se on isku mistä kovin moni joukkue maailmassa ei toivu. Suomalaisviisikko leikitteli toisen kartan helposti itselleen 16-5 lukemin ja ottelu eteni ratkaisevaan Dust2 karttaan. Meno ei hyytynyt myöskään Dustin pölyisillä kujilla ja ”Aleksib”:n ässä eli koko vihollisjoukkueen tappaminen kartan alussa oli merkki siitä mikä joukkue oli valmis finaaliin. ENCE meni menojaan eikä MIBR saanut minkäänlaista takaa-ajoa päälle. Dust2 kartta päättyi suomalaisille 16-7 lukemin. ENCE:n puolelta välieräpäivän parhaimmat onnistujat olivat ”allu” sekä ”sergej”. Aleksi ”allu” Jalli saalisti lauantai-iltana 59 tappoa ja Jere ”sergej” Salo onnistui vihollisen kaatamisessa 58 kertaa.

ENCE LÄHTEE HAASTAJANA ILLAN FINAALIIN

Finaalissa ENCE saa vastaansa tämän hetken maailman listan ykkösen Team Liquidin. Lähtökohdat illan finaaliin ovat mielenkiintoiset. Team Liquid lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja paras viidestä -pelimuoto suosii Liquidia entisestään. ENCE:n on oltava hereillä heti ottelun alussa, eikä jenkkitiimille saa antaa ainuttakaan helppoa karttavoittoa. Myös jokaisen ENCE-pelurin on onnistuttava ottamaan tappoja tasaisesti. Erityisesti kierrosten avaustappojen ottaminen on suomalaisviisikolle tärkeää ja niiden avulla ottelun hallinta olisi suomalaisten.
Ottelun kartat julkistetaan tuttuun tapaan vasta ottelun alkamishetkellä, mutta mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa tulee Team Liquid poistamaan karttavalikoimasta Trainin. ENCE puolestaan tulee poistamaan Vertigon. Mikäli nämä ennustukset pitävät paikkansa ovat illan kartat Nuke, Mirage, Dust2, Inferno ja Overpass.

Finaali Team Liquidia vastaan alkaa sunnuntai-iltana klo 22:30 ja koska ottelu pelataan paras viidestä kartasta systeemillä voi ottelu venyä pitkälle aamuyöhön saakka. Valmistele siis kisakatsomosi kuntoon, sillä edessä on upea ja eri toten jännittävä yö e-urheilun parissa.

-Miska Peltoniemi